Isi hati seorang kakak ^^

10:36:00 PTG




Assalammualaikum reades 
Orang lain sibuk dok beramal pasal Piala FA Malaysia 2015, wanny tak ambil tahu langsung hohohoho well ! perempuan khons ? bola bola nie memang kureng la dalam jiwa nie hehe...
Btw menang kalah adat pertandingan yer *pftttttt* nak komen banyak pun wanny tak tahu pasal bola so no komen ! hahahah *ok x lawak*



Back to my entry yer ! jap nak tanya, korang pernah tak ada impian nak jadi seorang kakak yang sangat sangat sangat sangat disayangi adik-adik korang ? of course khons ? nak jadi kakak yang terbaik untuk adik-adik nie bukan senang tau. Wanny anak kedua then anak sulung ialah kakak then wanny dengan kakak memang bff tp dengan adik bawah wanny seorang perempuan and yang last lelaki memang kurang sikit la nak rapat. Kalau orang kedah selalu cakap tak nagam la !



Dalam family wanny lah kakak yang paling garang and lebih garang dari kakak wanny. Well, maybe sebab wanny nie ada sifat panas baran kot ? hurmmm...maybe la. Pernah juga tau bila wanny suruh itu ini itu ini dekat adik-adik tapi diorang buat-buat muka then buat kerja dengan tak ikhlas jer hurmmm....terus la darahku mendidih didih, lagi-lagi bila sekali marah 10x diorang menjawab hah tu memang mencabar tahap kesabaranku yang cukup tinggi yer !



Sebenarnya adik-adik sayang, seorang kakak bukan nak marah sesaja jer tau. Dia nak adik-adik dia jadi lebih baik dari dia, buat yang terbaik dari yang dia selalu buat. Dia tak mahu adik-adik dia jadi seperti dia yang pernah salah buat keputusan, yang pernah salah ambil tindakan, jadi lebih rajin pandai and bijak mengatasi masalah dalam semua keadaan and segala-galanya yang terburuk tentang diri dia, dia tak mau adik-adik dia ikut. 



Menyesal tak bila marah ? yes ! wanny bila dah marah adik-adik memang akan marah gila-gila punya lah, last-last akan rasa bersalah hohohoho memang itu la sikap wanny. Menyesal bila dah buat. Adik-adik memang dah lali dengan sikap wanny so kekadang tu bila wanny suruh buat something tu memang cepat jer. Tu pun kena bebel or bertukar jadi singa comel yang sangat garang dulu baru boleh jalan tapi kekadang la. Apapun kena berleter macam mak nenek dulu la baru kerja jalan......hey, sabar ja lah ! Kami adik beradik gaduh macam mana pun mesti baik punya. Yala " air dicincang tak akan putus " itu la namanya adik beradik kan ? Apapun wanny sentiasa diakan yang terbaik dalam kehidupan adik-adik and family wanny....Insyaallah, kebahagiaan sentiasa bersama kaluarga kita aminn  

You Might Also Like

0 ulasan

Hey kiut & hensome, thnks sudi singgah ♥