Menjadi suri rumah tangga :'(

12:48:00 PG




Assalammualaikum geng 
Fuhhhhh....penat walaupun baru satu hari jer jadi suri rumah tangga :'(
My mum kena masuk wad untuk operation ketumbuhan dekat bahagian peranakkan 6/5/2015 (rabu) nanti baru operationnya. Then kena masuk wad hari nie plk. Alang-alang wanny tengah cuti sem, jadinya wanny la yang kena ambil alih tugas sebagai suri rumah tangga. Baru tahu macam mana penat lelahnya jadi suri rummah nie. Sesiapa yang cakap jadi suri rumah nie kerja yang senang giler memang korang sangat giler yer ! Ya ampun ! penat lol =..= 


Kemas rumah, basuh baju, sidai baju, lipat baju, memasak dan segala mak nenek yang kau kena buat hokey ! serius wanny tabik la dekat golong hawa yang jadi suri rumah sepenuh masa. Memang penat ! serius !!!!!!!!!!!!!!!! tak tipu laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!


Tak boleh nak bayangkan macam mana wanny nak jadi seorang suri rumah satu hari nanti, lagi bertambah kalau berkerjaya. Kalau ada suami jer tak ada hal tapi kalau dah ada anak ? macam mana lah rupanya erk? huwaaaaa!!!!! insyaallah....harap-harap dapat la wanny lalui dengan sabar yer, aminnn ! ^^
Pengalaman jadi suri rumah dah banyak kali rasa tapi kali nie lama sikit jadi suri rumah. Lepas mak operation nanti tambah lagi satu jawatan, jadi nurse pulak ! khikhikhikhik 
Macam lawak pulak wanny si penakut nie jadi nurse? wahahahahah


Btw wanny bersyukur masih diberi peluang untuk berbakti kepada mak sendiri. Syukur, syukur, syukur ! sangat-sangat syukur walaupun plan untuk cuti sem nie niat nak kerja nak cari duit bayar yuran untuk sem baru. Lahaiiii....dapat tugas baru pulak, kena jaga mak sekali dapat bonus kena ambil alih tugas mak * pfttttt * . It's ok, dapat berbakti dengan mak sendiri lagi banyak pahala yang Allah bagi. Niat nak cari duit tapi diberi peluang untuk berbudi kepada insan yang melahirkan wanny kedunia nie.....Alhamdullillah ! thnk you ALLAH 



" Sebaik-baik perancangan ialah perancangan Allah s.w.t. "   







You Might Also Like

0 ulasan

Hey kiut & hensome, thnks sudi singgah ♥