Pengalaman bersama YES 4G

4:49:00 PTG



Bismillah...... holla dears ! ok entry nie wujud disebabkan ramai sangat yang bertanya dengan wanny pengalaman bersama YES 4G. Alhamdulillah dah nak dekat 2 tahun setia bersama YES 4G pakej Super 68 untuk 4gb. Sangat berpuas hati bersama YES 4G
walaupun wanny study dekat kawasan hutan dan jauh dari town pun still ada " excellent signal "


Apa itu " excellent signal " ?


Excellent signal tu maksudnya line YES 4G tu memang laju la. Tapi kalau hujan dia agak slow sikit la.


Apa yang best pasal YES 4G nie ?



  1. Boleh dibawa kemana sahaja.
  2. Modem YES 4G mempunyai bateri yang boleh di cas semula. Bateri modem ini boleh bertahan selama 6 jam.
  3. Boleh berkongsi online bersama kawan². Maximum 4 orang. Tapi better guna untuk sorang jer lah nanti data cepat habis.
  4. Modem YES 4G sangat mudah dikendalikan semudah plug and play.
  5. YES 4G nie tak kedekut data. Kalau hujung bulan pun still boleh guna lagi walaupn belum bayar. 
  6. 2 bulan belum bayar baru stop penggunaan data, lepas dah bayar data still berjalan macam biasa. 
  7. Contract selama 2 tahu. Jika belum cukup 2 tahun di larang " membuat pemotongan.
  8. Bantuan teknikal di sediakan 24 jam sehari 7 hari seminggu.
  9. Operator khidmat pelanggan mesra pelanggan and boleh juga bertanya dengan diorang dekat twitter.


Antara pakej yang YES 4G tawarkan 








Apa yang leceh pasal YES 4G nie ?


  1. Susah nak jumpa kedai YES 4G. Hanya ada di bandar² sahaja.
  2. Signal YES 4G wifi broadband masih belum meluas ke seluruh Malaysia. Hanya terdapat di kawasan yang mempunyai populasi yang tinggi seperti di bandar² setakat ni.
  3. Bila diluar kawasan korang tidak dapat menggunakan perkhidmatan internet.
  4. Contract selama 2 tahun. Jika terminate dalam masa kurang 2 tahun korang akan di kenakan cas tambahan.

Ok kalau korang nak info lebih lanjut terus layari www.yes.my/

You Might Also Like

0 ulasan

Hey kiut & hensome, thnks sudi singgah ♥