Fakta si pemakai speck

11:03:00 PG


Assalammualaikum

Holla reades !

Siapa rabun ? ini story mengenai cermin mata. Alhamdulillah hanya rabun bukan buta. Sejujurnya saya seorang gadis yang rabun jauh. Speck bagaikan mata kedua bagi kami yang rabun nie. Takde speck maka meraba-rabalah kami nak lihat dunia.


  • Kebanyakkan gegurlz memang suka pakai speck di luar especially owner sendiri :)

  • Ada kalanya bagi kami yang berkaca mata nie, tertidur pun still memakai cermin mata lagi.

  • Jika lupa letak cermin mata di mana kami akan mula menggelabah untuk mencari mata kedua kami. Ok nie memang selalu jadi dekat i. Sesiapa jer yang ada mesti kena amukan i untuk cari cermin mata i. Habis satu rumah geledah, last-last ada ada atas mesin basuh tanggal time nak mandi tadi =..=

  • Keluar dari kawasan ber'aircornd' mesti cermin mata berkabus tak nampak apa lagi-lagi bila keluar kereta.

  • Bila nak tukar bingkai baru mesti ambil masa lama giler untuk pilih bingkai. Bila dah pernah try bingkai tu then selesa sesangat maybe still nak design yang sama cuma lain colour.

  • Muka orang pakai cermin mata nie se'pattern'. Kami akan selalu jumpa orang cakap macam nie, " Muka awak sama denga kawan saya la "

  • Orang pakai cermin mata nie mudah rasa pening dan sakit kepala. Kalau wanny sakit kepala make sure uolls jangan tegur i but i rasa macam nak telan sesiapa sahaja time tu. Bila wanny cakap sakit kepala ja masa dekat asrama tempat study dulu Alhamdulillah kengkawan faham sangat tak bagi wanny stress, suruh cool, siap hidangkan ubat and makanan depan-depan hidung lagi. Adakalanya siap picit-picit kan kepala lagi. Sejujurnya i sangat terharu gais ! luv u all a lot muahhh...

  • Benda paling takut of course takut orang terpijak cermin mata kami. Sebab fikir akan melabur banyak disitu untuk membeli speck baru.

  • Sejujurnya dari hati ini kami paling3x jelous dengan mereka-mereka yang tidak perlu berkaca mata.

  • Bila jumpa geng memasing tanya " Berapa power kau " wahhhh....macam otomen ok ! bhahaha....

Thnks for reading,
See u 

You Might Also Like

0 ulasan

Hey kiut & hensome, thnks sudi singgah ♥