Kenapa wanita jual mahal ?

11:09:00 PG



Assalammualikum

Hello guys !

Banyak hari wanny tak bebel kan, asyik mengupdate pasal giveawey ja. Hari nie nak membebel pula la. Ok pernah terfikir tak kenapa wanita jual mahal ? apa sebabnya ? bila ada lelaki ngorat pun buat derkkkkk je. Kenapa mengapa dan bagaimana ? haha meh nak kongsi sikit apa sebabnya.


Tak ingin nampak murah dan mudah 


Kebanyakkan wanita yang pernah dikecewakan berkali-kali dalam percintaan sering mengambil langkah ini. Girls sejujurnya jadi seorang wanita perlulah ada sifat ini then tak perlu tunggu dipermainkan baru nak jual mahal. Boys...wanita bukannya barang, sebelum kau nak beli kau kena raba-raba dia dulu then dah buruk kau sepak macam sampah. NO NO NO ! 


Dia ingin lelaki lebih menghargainya


Wanita ingin lebih dihargai, sukar untuk mengenali dirinya. Jika dia terlalu cepat mengatakan ' YA ' tentu ada sesetengah lelaki yang akan mengabaiknnya.


Dia ingin mengenali seseorang yang lebih baik


Ini bermakna, dia tidak cukup tertarik dengan korang dan ingin mengenali seseorang yang berbeza.


Lelaki mesti tahu, ada wanita menjual mahal kerana ingin melihat kesungguhan korang agar dia lebih yakin dengan pemilihan mereka. Bukankah jual mahal itu lebih baik dari menjadi murahan ?


Thnks for reading,

See u 

You Might Also Like

6 ulasan

  1. wahhhh...betul. sama la macam, better garang dari gedik. btw good info:)

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum Wanny & rakan blogger semua,

    Sis setuju sangat dengan post Wanny ni..
    Bila wanita tak jual mahal, nanti lelaki akan kata wanita murahan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikummussalam sis...

      Thnks sudi singgah sini :)

      Padam

Hey kiut & hensome, thnks sudi singgah ♥