Tengah survey smartphone baru ni ! meh la share, awak guna smarthone apa ?

7:38:00 PTG



Assalammualikum

Hey kengkawan !


Ok sebelum wanny mula kerja 2 3 hari lagi nak jugalah update entry dekat blog nie. Orang kerja part time gini la gayanya, kejap busy kejap free. Nanti dah busy makin malas pula nak mengupdate blog. Today entry about " Tengah survey smartphone baru ni ! meh la share awak guna smarthone apa ? "



Hekelehhh....tajuk bapak panjang hoi !



Wanny memang jenis yang suka survey dulu sebelum membeli something barang, tak kisah la smartphone, skincare, makeup, baju dll. Orang kata kalau kita nak beli something barang yang tahan lama lagi-lagi dengan menggunakan duit poket sendiri haruslah membuat pilihan yang bijak. Yedak ? Wanny pula memang jenis penyanyang gila kot kalau beli guna duit sendiri walaupun baju pasar malam ja wey. Mau tak sayang, ingat senang nak dapat duit walaupun sepoloh sen ! hah...inikan pula nak keluarkan duit baratus ringgit, memang kena survey kawkaw ar woi !


Nie  diantara smartphone yang wanny tengah survey untuk dimiliki. Kalau korang ada nak share smartphone korang yang bapak best gila tu silakan dears jangan malu-malu and jangan segan-segan tau. Wanny sangatttttt....mengalu-galukan ! Eh lagi satu kalau nak share pasal kelemahan smartphone yang wanny tengah survey nie pun dipersilakan tau.




1. SAMSUNG GALAXY NOTE 4



Hasil carian imej untuk galaxy note 4



 Untuk lebih detail review pasal NOTE 4 boleh terjah sini :  Dari Belog Cik Aish



2. IPHONE 5S



Hasil carian imej untuk iphone 5s


Warna emas

Tampil dengan warna emas memberi kelainan baru bagi pengguna iPhone.



iPhone saya. Cap jari saya.
Jika terlupa password number atau garisan password selepas terbiasa dengan Touch ID, ciri keselamtan dengan cap cari. Hanya korang sahaja boleh membuka iPhone selepas meletakan ibu jadi pada home button.



Cip A7 64-bit
Dengan cip A7 memberikan pengalaman grafik 2 kali lebih hebat dari cip A6. Setiap slide ke kiri atau kanan lebih cepat & laju. 

Kamera lebih baik
Terang, HD & sharp selain dengan fungsi terbaru seperti slow-motion, continous brust mode (ambil gambar banyak-banyak dalam masa sama), live-zoom video, square photo, panorama & photo filters (boleh edit gambar seperti instagram semasa ambil gambar).


iOS 7

Apa yang menjadikan iPhone 5S lebih cantik ialah iOS 7. Banyak fungsi baru seperti AirDrop & Control Centre lebih multitasking.


Kredit to : BB



3. OPPO R7 LITE


Hasil carian imej untuk oppo r7 LITE
Boleh terjah sini : Azwar Kamaruzaman




4. XIAOMI REDMI NOTE 3



Hasil carian imej untuk xiaomi redmi note 3 pro malaysia


Sila terjah sini : SoyaCincau


5. HUAWEI p9


Hasil carian imej untuk huawei p9


Boleh baca disini : Cik Epal


6. VIVO V3MAX



Hasil carian imej untuk vivo v3max


Boleh baca sini : Dhia Vivadea






P/S : Survey je dulu ni, manusia cerewet macam ai kekadang tu pergi kedai fon beli yang lain pula :P







Thnks for reading,


See u 


















You Might Also Like

9 ulasan

  1. Hi Wanny :)
    Saya guna VIVO Y15 haha, VIVO V3 tu cantik kot hahaha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai,

      Kan cantik juga la harganya haha...

      Padam
  2. Reen guna vivo v3max.. Boleh baca review dari reen di sini http://www.reenri.com/2016/10/vivo-v3max-review.html.

    Reen puas hati guna Vivo V3max. Harga pun berbaloi :)

    BalasPadam
  3. sblm ni akak pakai iphone 5s..loni dah tukor ke iphone 7 plus..memang puas ht

    BalasPadam
  4. Ipong 5s ! Hihi lebih selesa kot. Entah, trpulang pada individu :)

    BalasPadam
  5. πŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌ
    Jemput join segmen saya Segmen Sesuci Lebaran 2017 by Hani RahmanTerima kasih...
    πŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌ

    BalasPadam

Hey kiut & hensome, thnks sudi singgah ♥