6 tips tak nak sakit hati 😦

4:17:00 PTG



Assalammualikum

Holla guys !

Hari nie terdetik nak buat entry pasal love love sikit. Benda pernah terjadi dekat diri sendiri juga sebenarnya, alaaa...lebih senang bunyinya nak move on lepas putus cinta jer lah. Disebabkan putus cinta banyak kali and menangis gak sebenarnya so this is the best way for us untuk bangkit, jadi meh i share tips dekat gegurlz-gegurlz nie !  


6 TIPS !
  • Kalau ada lelaki nak couple dengan kau make sure kau tak sayang dia dulu. Biar dia yang terhegeh sayang kau dulu and jangan terlalu jual mahal sangat, jual mahal sikit-sikit sudah la.

  • Kalau dah couple jangan lah terlalu setia. It means jangan stop contact member-member lelaki kau NO NO NO tambah-tambah lagi yang baru 2 3 hari couple tu.

  • Jangan bagi kasih sayang banyak sangat, bagi sikit-sikit sudah la dalam 50/50 je. Ini untuk langkah berjaga-jaga untuk hati sendiri juga dears. 

  • Kalau dia dah mula buat perangai, dah mula berubah hari demi hari kau follow je perangai dia. Apa dia buat kau buat contoh orang kata mula-mula je manis, haaa...so kau pun buat juga if dia tak cari kau, kau buat tak tahu je. Whatsapp je kawan kawan kau yang lain.

  • Kalau bergaduh tak kisah lah salah siapa, benda last yang kau kena sebut " kau tak memaksa, kau REDHA " 

  • Last kau kena ingat ! kalau dia betul-betul sayang kau, dia akan cari kau. REMIND THAT GIRL !

Kalau dia pergi dan tak pernah datang untuk cari kau, lepaskan dan ikhlaskan. Percaya saja dengan takdir Tuhan. Perbaikilah dirimu kerana Allah. Jodoh itu, Sekuat apapun kau mengikhlaskan dia pergi, maka jika sudah tertulis di Luz Mahfuz kau dan dia berjodoh, pastinya Allah akan satukan dengan cara-Nya. Percayalah sebuah cinta jika sudah terbukti nyata hanya dengan akad yang sah.



Thnks for reading,
See u 

You Might Also Like

0 ulasan

Hey kiut & hensome, thnks sudi singgah ♥