Kenapa wanita sukakan lelaki tinggi ?

3:31:00 PTG


Assalammualikum

Holla guys !


Yeayyyyy.....membebel lagi ! dah runtin harian aku tau bab-bab membebel nie. Ok korang pernah fikir tak kenapa ramai golongan wanita memilih lelaki yang tinggi lampai ? Kadang kala tu bukanlah faktor memilih tapi Allah dah aturkan setiap pertemuan itu. Bagaimana pun rupa pasangan kita terimalah kalian kerana kita pun bukannya manusia yang sempurna. Biar kita tak sempurna di mata manusia, sekurang-kurangnya kita cuba memperbaiki diri dan akhlak kita agar menjadi sempurna di mata Allah. Ok jangan bebel banyak, meh nak share kenapa wanita sukakan lelaki tinggi ?



Rasa dilindungi

Ramai wanita angap lelaki tinggi ni mampu beri perlindungan. Mungkin kerana wanita merasa lebih tenang dan releks apabila berdiri di sebelah lelaki yang bertubuh tinggi.


Hensome

Dengan tinggi yang dimiliki oleh seseorang lelaki tersebut secara automatiknya dia menjadi hensome dimata kaum wanita. Walhal rupa paras mereka tidaklah sekacak mana tetapi dengan ketinggian yang dimiliki mampu menampakkan mereka smart dan bergaya.


Gagah

Susah nak explain, tetapi macam point yang pertama tadi nampak lebih gagah dari mata kasar. Bayangkan kau pendek, pakwe kau tinggi lampai. Ibarat berteduh di bawah pokok yang rendang.


Best dipeluk (bagi yang halal)

Yelaaaa....suami kau tinggi, kau pula pendek nak tengok muka pun kena mendongak ke langit. Kepala pun sama level paras dada dia je. Bila peluk indah je rasanya... =)



Thnks for reading,

See u 



You Might Also Like

4 ulasan

  1. singgah follow~

    tinggi mana yg ideal bagi lelaki?

    BalasPadam
    Balasan
    1. thnks sudi singgah n follow...

      yg saya thu dari kwn2 sy better dlm 170cm dan ke ats la...

      Padam
  2. betui betui ira 168cm tp bf beza tinggi lebih sikit ja! *alah bezanye ira parat leher die je -_-* (nk jugak menang XD)...btw ira setuju sgt dgn info ni ehekkk...

    BalasPadam
  3. hheheh ramai kawan kawan kita suka lelaki tinggi. tapi kita suka yang sedang sedang renek je. hikhik, dari zaman sekolah kalau carik boipreng memang tak suka tinggi tinggi :D

    BalasPadam

Hey kiut & hensome, thnks sudi singgah ♥